maandag 6 januari 2014

Kringloopvondsten

Het was alweer een tijdje geleden dat ik in een kringloop te vinden was. En wanneer ik langere tijd niet geweest ben heb ik soms zoveel zin om weer lekker te snuffelen. Niet per se om het scoren, maar ook gewoon om te kijken. Er is zoveel te zien in een kringloopwinkel. Van gekke spulletjes waar je echt geen idee hebt wat het precies is tot prachtige unieke dingen. Het is zo uiteenlopend. Ondanks dat ik maar 4 dingetjes mee naar huis nam ben ik er super blij mee!


Alle foto's zijn gemaakt met mijn nieuwe camera.


 

Dit prachtige schaaltje is echt wel één van mijn favoriete vondsten. Toen ik hem vond was hij zwart uitgeslagen en was hij niet echt pretty. Hierdoor kostte hij maar 2 euro! Gelukkig kon ik hier doorheen kijken en durfde ik het gezien het kleine prijsje gewoon te gokken. En wat ben ik blij dat ik hem toch heb meegenomen. Met zilverpoets kwam ik al een heel eind. Het is echt zo'n mooi, oud, vintage/brocante schaaltje. Hij is van zwaar zilverkleurig materiaal gemaakt, geen idee wat voor materiaal het is. Wat ik wel weet is dat ik verliefd ben op de fijne bewerking van het schaaltje. Dit kan toch zo in een ouderwetse pronkkamer staan?


Van brocante/vintage naar modern. Ik zag dat een medewerkster van de kringloop een paar zonnebrillen ophing. Meestal word ik niet zo vrolijk van de muur met zonnebrillen. Maar dit keer was het super, er kwamen echt 5 leuke zonnebrillen uit een tas. Het waren hele mooie, maar deze sprong er toch echt uit voor mij. Ik vind vooral de rose gouden kleur erg leuk! Hij heeft een luxe uitstraling en ziet er uit als nieuw. Soms brengen mensen echt hele mooie spulletjes naar de kringloop. Verstand van (dure) zonnebrillen heb ik niet, er staat wel een tekentje in. Het tekentje is waarschijnlijk ook het merk? Maar goed, voor 1 euro laat ik zo'n leuke zonnebril sowieso echt niet liggen. Laat de zomer maar komen!


Met deze sfeermaker ben ik ook echt heel blij. Het is een natuurlijke kaarsenhouder van seleniet. Loeizwaar, dat is ie wel, maar dan heb je ook wat. Graag wilde ik ook de glinstering laten zien op de foto, maar in het echt glinstert hij veel mooier! Wat grappig was, is dat ik inmiddels meer informatie over seleniet heb gevonden. Het schijnt volgens de verhalen op internet een goede werking te hebben op lichaam en geest. En het zuivert de directe omgeving of zoiets. Zelf ben ik absoluut niet thuis in die wereld maar ik zet hem toch maar snel in mijn slaapkamer denk ik. Je weet maar nooit, haha. Hij was trouwens 1 euro.


Als laatste vond ik dit vintage-achtige hangertje nog. Het gouden kettinkje was al van mezelf. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het hangertje wel bij dit kettinkje paste. Samen met twee andere hangertjes kostte het 25 cent. (De andere hangertjes hebben nog geen bijpassend kettinkje, dus vandaar dat ik dat maar even achterwege laat.) Maar goed voor de precieze lezers onder ons was dit hangertje dus 8,333 enzovoorts cent. En dat waren mijn vondsten alweer.

Zilverkleurig schaaltje: 2 euro
Rose gouden zonnebril: 1 euro
Senieten kaarsenhouder: 1 euro
Goudkleurig hangertje: 8,33 cent


Wat vind jij van mijn vondsten? Heb jij recentelijk nog iets leuks in de kringloop gescoord?

12 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer leuke dingen gescoord! Die senieten kaarsenhouder klinkt erg goed, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, en natuurlijk mooie foto's! Komt er nog een artikel over je nieuwe camera? :)

   Verwijderen
 2. Jij vindt altijd zulke mooie spullen in de kringloopwinkel! Dat hangertje is echt heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh gaaaf! mooie spulletjes joh! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw mooie spulletjes! En wat een mooie foto's! Wij hebben nu toevallig twee winactie lopen waarbij je onder andere een UD Naked palette naar keuze kan winnen! Neem dus zeker even een kijkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah die ketting is tof! En ik vind dat allereerste plaatje trouwens ook erg leuk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke spulletjes! Dat schaaltje lijkt wel zilver, staat er iets van een merkje in? Je hebt trouwens hele mooie foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke aankopen zeg! Vooral die kaarsenhouder vind ik mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw dat schaaltje is echt super! Kei leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh dat schaaltje is inderdaad prachtig, en wat heb je 'm dan weer mooi gekregen als 'ie bijna zwart was! Die kaarsenhouder ziet er ook mooi uit, gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen