woensdag 1 januari 2014

Blogoverzicht wat deelt Lisa

Hi iedereen! Een gelukkig, gezond en creatief 2014 toegewenst. Hieronder zien jullie mijn eerste vuurwerkfoto met mijn spiegelreflexcamera! Ben er super blij mee. Later komt hier nog wel een post over denk ik. Voorlopig zal je nog weinig merken aan de foto's, ik moet namelijk nog vanalles erover leren en uitzoeken. Dus ik ga ook nog even verder met de digitale camera uit het jaar nul. Het leek me leuk om een soort van overzicht te doen met wat leuke dingetjes die ik dit jaar heb gemaakt op mijn blog. Of dingen die ik heb laten zien aan jullie. Kijk je mee?




Het begon op 10 oktober 2013 met het schilderij rechtsonder. Verticaal een soort van mannetje en horizontaal mijn naam: Lisa. Mijn eerste post en oh wat was ik er blij mee. De andere schilderijen spreken wel voor zich denk ik. Mijn puzzelboom schilderij is ook gedeeld zag ik, leuk!


Twee leuke DIY's, vond ik zelf. De statement ketting links en het eigengemaakte vestje rechts. Op dat vestje ben ik nog steeds heel erg trots. Ik heb er dan ook veel tijd en moeite in gestopt. Het leuke is als mensen ernaar vragen waar je het gekocht hebt, je gewoon kan zeggen: dat heb ik zelfgemaakt.


Links de sjaal die ik maakte van een tweedehands kinderrokje. Nog altijd mijn favoriete en goedkoopste sjaal (25 cent) die ik heb. In een winkel vroeg een meisje waar ik die gekocht had, grappig toch? Rechts zie je het moodboard. De DIY waar ik echt dagen mee bezig ben geweest. Plaatjes zoeken, knippen, puzzelen en plakken. Gelukkig begrepen jullie hoeveel tijd er in gezeten heeft toen de formaten erbij kwamen te staan: 84 cm x 61 cm

Het winterse kussen waar we heel blij mee zijn. Gaat over een heel poosje wel naar zolder, want ja ook de winter gaat een keer voorbij. De herfstachtige DIY, inmiddels opgeruimd, maar rond de herfst is ie echt heel mooi om te branden. Misschien wel de meest praktische DIY van 2013, de mobielhouder.

Twee make-up DIY's. Links mijn letterbak, samen met de mobielhouder één van de meest praktische DIY. De letterbak gebruik ik volop. Naast de letterbak zie je het grachtenpandje, gemaakt van een snijplank. Misschien wel de DIY met het meest gekke idee. Wie maakt er van een snijplankje nou een grachtenpandje? Ja ik, blijkbaar.


De schattigste DIY van het jaar. Je kwasten en make-up opbergen in een videoband. Misschien niet voor iedereen even praktisch, maar leuk is het wel. De enige lekkere DIY (recept) was deze:


Het bakken is er behoorlijk bij ingeschoten. In het nieuwe jaar wil ik meer gaan bakken.
Één van de meest simpele DIY's was toch wel deze:


Het ringendoosje. Gemaakt van een doosje smeerkaas. Wat was ik lomp bezig zeg. Eerst het doosje afmaken en dan beseffen dat je geen smeerkaas meer kan fotograferen. Snel nog even naar de supermarkt gegaan. Het leuke is dat het zó simpel was dat iedereen het binnen no time kon maken. En ik heb ook wel foto's gezien van mensen. Leuk hoor! De meest pijnlijke DIY is de volgende. Nee grapje, ik prikte alleen een paar keer in mijn vinger met de naald. En ik naaide de eerste keer verkeerd, waardoor het tasje niet meer open ging. Uiteindelijk kwam dat helemaal goed en had ik er een leuk tasje bij:


Dan misschien wel de meest besproken DIY, zowel op internet, als op mijn blog en de mail. Namelijk de Sinterklaas surprise. De mascara.


De zoekwoorden op mijn blog waren rond 5 december bijna alleen maar: surprise, mascara surprise, ideeën surprise, mannen surprise, surprise voor jongen, hoe maak ik de mascara surprise enzovoorts. Er was veel vraag naar een mannelijke surprise, maar daar had ik niks voor gemaakt. Misschien dat ik volgend jaar een surprise voor mannen maak, ik moet nog even kijken. Leuk dat veel mensen het daadwerkelijk hebben gemaakt.


Het kaarslampje. Sommigen vonden het toch een beetje eng of spannend. Ook hier kwamen vragen over. Knapt het glas niet? Komt het kapje niet in aanraking met de kaars? Nee het glas knapt niet, want het glas is bedoelt voor kaarsjes. En nee het kapje hangt met de ijzeren constructie op het glas. Het waxinelichtje komt nooit in aanraking met de stof. Toen werd het alweer bijna kerst. Ja, wat ging dat hard. Ik had meerdere kerst DIY's beloofd, maar dat ging niet helemaal lekker. Ik was er niet tevreden over en de alleslijm was op. Wel kwam deze gepimpte kerstboompiek voorbij:

Ik kon echt even geen nagellak meer zien na deze DIY. Wat een gepruts haha. Inmiddels duikt deze DIY ook weer in de kast. Want we zitten in januari.

Ik was zeer verrast toen ik voor de eerste keer mijn DIY's spotte op pinterest. Sommige mensen hebben DIY's van mij gedeeld. Echt leuk om te zien. Als jullie nog bepaalde DIY's willen zien, of binnen een catogorie, laat het me dan vooral weten. Ik kan altijd kijken of ik ideeën daarover heb. Natuurlijk bestond mijn blog uit meer dan creativiteit. Binnen het kringlopen was dit de meest besproken vondst:


Hoe kan het ook anders. Echte GUCCI's voor 1,50. Oh wow, dit is echt de mooiste vondst van dit jaar. Ik zeg snel door met nieuwe vondsten van 2014!

Op de categorie fotografie kreeg ik ook hele leuke reacties van jullie. Het enige nadeel was de kwaliteit. Nou ik hoop dat ik snel om leer gaan met mijn nieuwe camera en dan moet het helemaal goed komen!


Naast de lucht kwamen er ook regenbogen en paddenstoelen voorbij. De lucht was toch wel favoriet merkte ik. De lucht is ook gewoon fascinerend. Elke keer weer anders. Ik denk dat iedereen daar gewoon heel erg van kan genieten.

Zo, dit was een klein overzicht. Niet alles is voorbij gekomen, maar wel een heleboel. Een hele fijne nieuwjaarsdag gewenst!

Als laatste wil ik nog even aandacht schenken aan een blog. Namelijk de blog van Laura. Ze heeft mij namelijk een keer genoemd op haar blog. Ik had op haar blog de Essence dotting tool gezien. Ideaal voor nailart. Die wilde ik ook graag hebben en als ik die dan gekocht had dan kon ik ook meteen mooi haar blog linken. Deze heb ik echter nooit kunnen vinden, omdat we hier in de buurt geen tweede schappen hebben bij de Kruidvaten. In grote steden waar ik kwam, een hele poos later, was hij vermoedelijk uitverkocht. Laura is 15 jaar en heeft een beautyblog. Mocht je van beauty, tags en lifestyle houden, kijk dan even op de blog van Laura (Klik).


31 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je een nieuwe camera hebt! Je hebt echt geweldige dingenn gemaakt. Goed nieuwjaar hè

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend leuke dingen zeg! En leuke blog heb je! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zat al te wachten op een post fantastisch:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je er op zat te wachten:) Ik probeer zo snel mogelijk dingen te plaatsen, maar gezien mijn darmaandoening en langdurige projecten lukt het niet altijd even snel. Maar super dat je mn blog in de gaten houd!

      Verwijderen
  4. Jij bent zooooo creatief! Al je spullen zijn echt super gaaf:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk overzicht! Je bent inderdaad heel creatief! Die DIY's zijn echt tof! Happy new year! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een super leuk dingen allemaal! Die sjaal die je maakte met een rokje vind ik echt heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtig overzicht. Zulke leuke DIY heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij ook een gelukkig nieuwjaar! Wat een super leuk overzicht en succes met je camera! En wat lief dat je me genoemd hebt, bedankt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die mobielhouder is super tof! Een laat gelukkig nieuwjaar :)

    www.blossomedkissses.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel leuk overzicht. Je bent echt supercreatief!

    x Krizia

    Shark Attack - Fashion Blog

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk overzichtje! Ik wens je een heel goed 2014!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw je blogt nog maar een paar maanden maar al wel zo'n enorm groot overzicht, leuk!
    Wat gaaf dat eerste schilderij met je naam en het gezicht, heel knap gedaan! En die sjaal vind ik ook nog steeds heel erg leuk, zo'n mooie stof. En wat supergaaf van je Gucci pumps, dat is zo'n lekker gevoel hè? Heb zelf een keer een blouse van Yves Saint Laurent gescoord voor een paar euro, ook een mooie vondst!
    Gelukkig Nieuwjaar Lisa!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wow een blouse van Yves Saint Laurent voor een paar euro wil ik ook wel:D Fijne vondst hoor! Jij ook een gelukkig nieuwjaar vol met niet outfits natuurlijk!

      Verwijderen
    2. type ik nou echt niet outfits? Ik bedoel uiteraard nieuwe;)

      Verwijderen
  13. Wat ben jij geweldig creatief zeg, wauw! echt geweldig wat je allemaal maakt. En een goede camera is bij fotos maken heeel fijn :)

    ik wens je een heel fijn 2014,
    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik denk dat dat ook heel fijn word!! Misschien dat ik in 2015 wel zeg van, tjonge toen ik begon met bloggen waren mijn foto's echt heel slecht haha. Ik wens jou ook een fijn 2014 toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. DIe eigengemaakte sjaal vind ik echt heel erg leuk en mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie vuurwerk foto en die sjaal is echt supermooi!

    Love,

    Rowan


    Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik moest net echt twee keer terug naar je vest diy, dat ziet er goed uit zeg! En grappig detail met die videoband case :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een gave DIY's allemaal, heel leuk zo'n overzicht! Ik wens je een gelukkig 2014 toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Superleuk idee zo'n overzicht, ik ben benieuwd naar de foto's met je camera! X

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo leuk die puzzelboom! En cool die piek. :) Liefs, Rowan

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ahh superleuk overzicht! Beetje laat maar, ik wens je een gelukkig, gezond en liefdevol 2014!

    BeantwoordenVerwijderen