zaterdag 28 december 2013

DIY inspiratie: Mobielhouder voor tijdens het opladen (Ook voor ipod, mp3 of digitale camera)

Ik hoop dat jullie fijne feestdagen hebben gehad! Oef, wat ik heb ik veel lekkere dingen gegeten.. Ik heb weer genoeg heupvetjes verzameld voor in het nieuwe jaar haha. Voordat ik over de inspiratie begin ga ik eerst even wat irritatiefactortjes schetsen. Bij het opladen van je mobiel kom je soms nog best wat probleempjes tegen.

Als eerste de "ik-val-altijd-van-het-randje" variant: Je stopt de oplader in je mobiel, vervolgens doe je deze in het stopcontact en je legt je mobiel op een plankje. (Of je wasbak, etc. etc.) Je mobiel valt weer eens van het randje. Bij sommige mensen gebeurt dit ook, wanneer iemand ze belt. De mobiel trilt zichzelf van het randje af. Kortom: Irritant!

Dan de tweede variant, "ik-hang-maar-wat-langs-de-muur". Je stopt de lader in het stopcontact, maar er is geen tafeltje, vensterbank of iets anders in de buurt. Het stopcontact is vrij hoog en je mobiel blijft dus hangen boven de grond. Door het gewicht laat de mobiel soms los, of de oplader zit er niet helemaal goed in. Jij denkt dat je mobiel aan het opladen is, maar niet dus. Kortom: Lege batterij!

In sommige gevallen heb je nog last van de "hey-blijf-van-mijn-mobiel-af" variant. Je mobiel ligt tijdens het opladen op de grond. Kleine kinderen of huisdieren vinden het prachtig. Oeh, wat een leuk draadje, denkt de kat. Dat stop ik lekker in mijn mond, denkt de kleine. Kortom: Niet handig!

Ook heb je de "mag-je-mobiel-aan-de-kant?" variant. Je mobiel ligt precies op een plaats waar hij niet gewenst is. Bijvoorbeeld op de tafel, die je moeder net wilt gaan dekken. Kortom: Zucht..

De laatste variant voor mij is toch wel de "kan-het-er-nog-bij?". Je bureau ligt al vol genoeg en je mobiel en ipod komen er ook nog bij. Kortom: Vol bureau!

Gelukkig kwam ik een simpele DIY tegen. Wil je kijken wat ik heb gemaakt?  Klik even verder.En hij hangt. Ideaal!

Over de DIY: Ik gebruikte een stuk karton van een doos en knipte deze in een rechthoek. Ik maakte een gat bovenin. Even aftekenen met een potlood. Vervolgens even uitsnijden met een scherp mesje. (Als je aan de jonge kant bent vraag dan een volwassene om je te helpen met snijden). Zorg ervoor dat je lader door het gat past. Ik koos twee soorten stofjes. Van te voren naaide ik het geblokte zakje op de rode stof. Hou bij het zakje rekening met de grootte van je mobiel (ipod, mp3, etc.). De rode stof beplakte ik rondom het karton met lijm. Je kunt er ook voor kiezen om het eromheen te naaien door middel van steekjes. Daarna kun je het nog versieren als je wilt. Ik zeg: Laden maar!!

Ik wil nog een mooie variant maken, maar voorlopig ga ik eerst even aan de slag met andere DIY's!

Wat vinden jullie van deze oplossing?18 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Succes:) Als je het leuk vind mag je wel een foto sturen naar de mail;)

   Verwijderen
 2. wat een onwijs schattige diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed en handig idee zeg! Ook enorm netjes, bij mij liggen de draden steeds over de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee zeg! Dit ga ik ook maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Heel herkenbaar trouwens, dat van de kat en het kabeltje. Mijn kat denkt het trouwens altijd, maakt niet uit welk kabel of waar de kabel verstopt zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja het is en blijft een kat natuurlijk;) Zolang ze maar niet op de kabels kauwen of je mobiel over de grond heen sleuren haha

   Verwijderen
 6. Oeh slim! Heeeel herkenbaar, die irritaties haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha de tweede heb ik altijd als ik weg ben van huis, dan moet je altijd creatief zijn. Wat een toffe DIY, dat is zeker handig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er leuk uit! Gelukkig zit mijn stopcontact naast mijn bureau dus ik heb er thuis nooit last van, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig idee! Zou er zelf nooit opgekomen zijn. Ik heb zojuist een gekleurde oplader gekocht op www.opladers.nu en ga er een mooi bijpassende houder voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk idee. Herkenbaar probleem.
  Er zijn al hele mooie dingen voor in de handel (voor enkel euro's) google maar eens op telefoonhouder voor stopcontact..

  BeantwoordenVerwijderen