maandag 21 oktober 2013

DIY: regen op je doek!


Het regent, alweer. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die van regen houden. Ik kijk er wisselend tegenaan. Als je lekker met een warme beker chocolademelk bij het haardvuur zit en de regen tikt tegen de ramen heeft het iets knus. Moet je door de regen fietsen en  je make-up loopt uit of je wordt helemaal zeiknat? Hmm, dat liever niet dus! Waar ik achterkwam is dat het in ieder geval wel erg leuk is om regen op je doek te maken. Als het buiten regent en je verveelt je, dan weet ik misschien iets leuks voor jou. Hier komt een herfstige DIY!


Dit heb je nodig: 

1. Papier
2. Potlood
3. Gum
4. Zwarte stift
5. Glaasje water
6. Waterverf
7. Rietje
8. Kwast
9. Fineliner(s)


Tip: Ben je erg gesteld op je mooie tafel? Bedek de tafel van te voren met kranten of pak er een matje bij.
Stap 1: Maak voor een mooi effect een zwarte bodem. Dit kan een hobbelige of een rechte bodem zijn, maar net wat je leuk vind.

Stap 2: Teken lichtjes met een potlood de contouren van je figuur. (Gebruik indien nodig de gum)
Vergeet tijdens het tekenen niet de contouren van de paraplu te tekenen. Deze houd je figuur vast.
Je kunt ook meerdere figuren tekenen.

Stap 3: Zet lichtjes lijnen (of denkbeeldige lijnen) langs de paraplu. Hier mag geen verf komen, want de paraplu houdt de regen tegen. Als je bang bent dat er verf op je figuur komt leg dan een stuk karton op je figuur.

Stap 4: Doop een kwast in het door jou klaargezette water en dip deze vervolgens in de waterverf. Je mag best veel water gebruiken. Nu kun je d.m.v. de kwast je papier vullen met waterige verfdruppels. Je kunt één of meerdere kleuren gebruiken.

Stap 5: Pak het rietje en blaas de verfdruppels uiteen. Blaas de verfdruppels alleen naar beneden, regen valt tenslotte ook niet alle kanten op. Je zult merken dat het soms moeilijk is om de verf onder controle te houden, dit is niet erg. Het hoeft niet allemaal even netjes te zijn.

Stap 6: Bekijk je tekening van een afstand. Als je vind dat je te weinig regen hebt kun je nog even doorgaan. Voor meer variatie kun je met een kwast wat dikke verfstrepen (regen) maken. Voor verfijnde regen kun je een fineliner gebruiken.

Klaar, inlijsten maar! Wat vind jij van deze DIY?8 opmerkingen: