zaterdag 12 oktober 2013

DIY: Haal de herfst in huis!Ja, we moeten er met z’n allen aan geloven, de herfst is toch echt begonnen en hoe!?
Flinke wind, lagere temperaturen en vooral regen, regen en nog eens regen.
Dit zijn kenmerken van de herfst waar de gemiddelde Nederlander nou net niet op zit te wachten, dus laten we de herfst positief bekijken. Deze periode van het jaar kan echt prachtig zijn: de bomen verkleuren, paddenstoelen rijzen de grond uit en je haalt er weer veel inspiratie uit. Omdat het toch even een omslag is vond ik dat het tijd werd om de herfst naar binnen te halen!
Vandaar deze simpele, maar leuke DIY.
 Dit heb je nodig:

1. Alleslijm 
2. Glazen potje (in ieder geval iets van glas)

Tip: Mocht je geen glazen potje of iets dergelijks in huis hebben, bezoek eens een kringloopwinkel. Kringloopwinkels staan vaak vol met glaswerk en dat alles voor een prikkie!

3. Schaar
4. Bladeren
5. Krant of een matje
6. Waxinelichtje
7. Aansteker of lucifer

Stap 1:  Maak je glaswerk goed schoon. Waarom? Nadat de bladeren erop gelijmd zijn is het niet handig als je de binnenkant nog moet schoonmaken.

Stap 2: Nu je weet hoe groot je glaswerk is kun je ongeveer inschatten hoeveel bladeren je nodig zult hebben. Neem gerust een volle tas mee, beter teveel dan te weinig. Trek erop uit en ga op zoek naar bladeren. Als je een kleurrijk eindresultaat wilt zoek dan kleurige bladeren (rood, geel, oranje etc.) Hou je het liever rustig? Kies dan bijvoorbeeld voor bruine bladeren.Voor de variatie kun je zoeken naar bladeren van verschillende grootte en vormen. Als de bladeren nat zijn, laat ze dan even drogen. Wanneer ze droog zijn kun je beginnen met lijmen. 


Gevonden bladeren even laten drogen

Stap 3: Omdat bladeren best veel viezigheid met zich meebrengen is het misschien slim om een matje of krant erbij te pakken. Vervolgens kun je elk gewenst blad kiezen. Als je wilt kun je het steeltje eraf knippen. Ook kun je het blad bijknippen naar de gewenste vorm. Omdat het even duurt voordat de bladeren stevig vastplakken raad ik af om eerst het hele glaswerk vol te lijmen. De lijm droogt dan misschien te snel op. Pak je blad naar keuze en doe de lijm op het blad. Probeer alle randjes goed mee te lijmen. Druk het blad op de gewenste plek. Druk het blad stevig aan en houd het vast totdat je denkt dat het vast zit. Pak vervolgens meerdere bladeren en plak ook deze op gewenste plekken. Hoe vol je het glaswerk beplakt kun je zelf bepalen.

Stap 4: Laat de lijm goed drogen. Mocht je merken dat sommige bladeren aan de zijkanten ietsje loslaten, vouw deze voorzichtig om en doe er een extra drupje lijm bij en druk aan. Klaar? Drogen maar! Wacht tot de lijm helemaal droog is.

Stap 5: Zet je creatie op een leuke plek en doe het waxinelichtje erin. Steek het waxinelichtje aan en geniet.


Gaaf resultaat hè, geniet jij op deze manier ook van de herfst?

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Grappig dat we dezelfde DIY's op onze blog hebben maar toch een heel ander eindresultaat hebben! Leuke blog heb je! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Inderdaad grappig, maar ook leuk dat iedereen een DIY anders maakt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt een super idee, leuk en makkelijk om herfst in huis te halen, en natuurlijk leuk om met kinderen te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super leuk idee om de herfst in huis te halen, en erg leuk om met de kinderen te doen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee!
  X Arja (ons huisje op negen hoog)

  BeantwoordenVerwijderen