dinsdag 29 oktober 2013

DIY: make-up opbergen! (deel 1)

Het is hartstikke leuk om make-up te hebben, maar opbergen is soms lastig. Waar laat ik al mijn lipsticks? Hoe vind ik nou in vredesnaam dat ene lakje dat op de bodem van de bak ligt? Heb ik wel zin om al die mandjes en bakjes door te gaan? Ik werd er gek van. Vooral nagellak was een blijvend probleem. Elke keer opnieuw moest ik de lakjes uit de bak halen om de juiste te kunnen vinden. Vervolgens moesten ze weer netjes opgestapeld worden, anders kon bij mij de deksel van het bakje niet dicht. Om een lang verhaal kort te maken, ik moest wat verzinnen. Hieronder zie je het eindresultaat staan, maar zo was de letterbak in het begin absoluut niet. Benieuwd om te zien hoe hij er eerst uitzag? Kijk dan mee naar mijn verfproject.



Ik kocht in de kringloop voor 1,50 een afgrijselijke letterbak. Mag ik hem zo noemen? Ik vond hem behoorlijk lelijk in ieder geval. Zo zag de letterbak eruit toen ik hem kocht:


Je kunt natuurlijk ook een letterbak kopen, maar zelf verven vond ik leuker. Je letterbak is uniek en het is weer eens wat anders dan een nagellakrek. Daarnaast hebben de letterbakken van tegenwoordig vaak grote vakken. Voor nagellak is dit niet handig. Mijn ouders hadden nog verf liggen en voor 1.50 wil ik best "even" verven. De letterbak was wel erg stoffig, waarschijnlijk wilde niemand hem hebben. Hoe zou dat toch komen... Zoals je kunt zien was er ook een klein houtje voor een deel afgebroken, maar doordat hij nu egaal wit is valt dat niet meer op. Nadat de letterbak schoongemaakt was kon ik hem schuren. Hier zie je een foto aan het begin van mijn verfproject:



Het was een flinke klus. Elk hokje moet gedaan worden en natuurlijk ook alle kanten van de hokjes. Mocht je dit ook gaan doen, trek oude kleren aan, bedek je tafel met kranten en zet gezellig een muziekje op! Na één laagje verf zag de letterbak er zo uit:


Ik liet de letterbak goed drogen. Zoals je kunt zien op de foto was één laagje niet dekkend genoeg. Na twee lagen was het al beter en om hem helemaal mooi egaal wit te krijgen was er op sommige plekken een derde laagje nodig. De gaten die erin zitten zorgen ervoor dat ik hem op kan hangen, maar voor nu staat hij nog even op de grond.Voor de oplettende lezer onder ons de letterbak op de eerste foto (met de nagellak erin) staat inderdaad op z'n kop. Toen de letterbak af en droog was zette ik wat nagellakjes erin. Mocht je veel lakjes hebben, kun je bijvoorbeeld alleen je favorieten erin zetten. Om het geheel op te vullen zette ik schattige parfumflesjes erin. Niet dat ik ze gebruik, gewoon voor de sier. In het midden staat een klein beeldje van een lief uiltje. Schattig toch? Ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat de letterbak af is, maar het was de moeite waard! Ideaal zo'n letterbak: overzichtelijk, decoratief en vooral praktisch! Benieuwd naar andere manieren om make-up op te bergen, binnenkort volgt deel 2.

Wat vind jij van mijn letterbak en hoe berg jij je nagellakjes op?



13 opmerkingen:

  1. Leuk idee, staat vast ook leuk aan je muur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk wel dat ik hem op ga hangen ja! Moet alleen nog een leuk plekje verzinnen;)

      Verwijderen
  2. Super leuk gedaan! Ik heb ook mijn nagellak in een letterbak staan, wel een 'kant en klare'. Hahah xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk gedaan! Heel mooi om aan je muur te hebben! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er echt leuk en ordelijk uit, ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is echt een stuk beter dan het bakje dat ik eerst gebruikte!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Letterbakken zijn ideaal, ik berg er mijn washi tape in oo. Hij is nu nog van blank hout, ik moet hem nog pimpen. Nog geen zin in gehad, hihi. Heel leuk zo jouw bak: praktisch, gezellig en overzichtelijk... ik hou er van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! En wat grappig dat je er washi tape in op bergt, kan prima! Het is een heel werk om een letterbak te pimpen, maar daarna ben je heel blij

      Verwijderen