maandag 25 november 2013

DIY inspiratie: recycle een trui!

Vandaag laat ik weer een DIY eindresultaat zien. Het is meer bedoelt als inspiratie. In de kringloop kwam ik een trui tegen met een leuk patroon. Soms verdient een trui het om gerecycled te worden.
Voor 1,50 nam ik de trui, oorspronkelijk van het merk Expresso, mee naar huis. Niet om te dragen, maar om her te gebruiken. Mijn moeder is behoorlijk handig met dit soort projecten. Ze kan goed met een naaimachine overweg. Zij maakte voor mij dit kussen, terwijl ik er wat van leerde. Door haar slaagde dit project, bedankt mam! Hier een foto van het eindresultaat:


Het kussen past prima bij de nieuwe bank van mijn ouders. Het sfeertje van het kussen is lekker winters. Voor de finishing touch kreeg het kussen twee bruine knopen. Het fijne van het kussen is dat mijn moeder er een rits in maakte. Uiteraard was de trui al uitgewassen door ons, maar hierdoor is het mogelijk om hem wanneer nodig opnieuw uit te wassen. Te denken valt aan een gemorste koffievlek.

Restanten

Helaas heb ik geen foto van de trui in zijn geheel, dom dom dom en jammer! Hierboven zie je in ieder geval de mouwen en de muts nog. Deze wil ik misschien ook nog gaan hergebruiken.

Wat vind jij van het kussen?

11 opmerkingen:

 1. Het is echt een heel leuk kussen geworden!! Cool idee om op deze manier een trui te recyclen! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Lief dat je moeder wilde helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij maakt echt hele leuke dingen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuke en orginele DIY! Het kussentje ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh oh !! Leuk patroontje op die trui -> kussen haha. :) Gaaf gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi gedaan! Ik had niet gedacht dat je zo makkelijk zelf een kussen kunt maken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een ontzettend leuk en mooi patroon, ik denk dat ik de trui zelf (zoals ie oorspronkelijk was) ook echt heel erg mooi had gevonden, bijna zonde dat je 'm niet als trui hebt gehouden haha!
  Als kussen is 'ie ook erg mooi geworden, en slim met een rits erin! Ik denk altijd vooraf van "oh dan moet ik het met rits doen, dat is makkelijker" maar dan ga ik zo enthousiast aan de slag dat ik 'm helemaal dicht maak haha!

  BeantwoordenVerwijderen