donderdag 7 november 2013

Mode inspiratie: van kinderrokje naar sjaal

Laatst in de Vero Moda kreeg ik van een jongedame (gok rond mijn leeftijd) de vraag waar ik die sjaal toch gekocht had. Ze vond hem zo mooi, zei ze. Helaas kon ik haar niet helpen. Dit was niet de eerste persoon die ernaar vroeg. Met dit artikel hoop ik in ieder geval inspiratie over te dragen, zodat ik toch soort van een antwoord kan geven. Waarom ik haar en anderen niet kon helpen wordt duidelijk als je weet dat dit oorspronkelijk een kinderrokje was. Ik kwam in een kringloopwinkel een kinderrokje tegen met een hele mooie stof. Terwijl het rokje in het winkelmandje lag kraakte ik mijn hersens. Wat kan ik hiermee doen? Eenmaal in het pashokje haalde ik het rokje uit het mandje. Niet om hem te passen, het was tenslotte een kindermaatje, maar om te kijken of het leuk om mijn nek stond. Het idee werd geboren, het moest een sjaal zijn. Toen ik op een bordje las dat de kinderkleding 0.25 cent kostte wist ik het zeker: Deze gaat mee!


 Zal ik even wat foto's van het rokje aan jullie laten zien?


Het rokje kon gewoon in de wasmachine, erg handig. Inmiddels moet ik sjaal zeggen hè. De sjaal kon gewoon in de wasmachine. Ik kon helaas geen merk ontdekken in het rokje, eh, de sjaal. Wel kwam ik made in Italy tegen. Daarnaast wist ik door het etiket ook direct meer over de stof.


Toen ik het rokje spotte was ik op slag verliefd. Dit keer niet, omdat het zo schattig was. Kinderkleding ziet er altijd zo schattig uit. Dan besef je pas hoe klein je ooit was als mens. Maar nee, ik werd op slag verliefd omdat ik de glittergaren in combinatie met de wollige stof erg mooi vond. Daarnaast was dit kleine maatje perfect voor een grote sjaal. Bij het afrekenen had ik een grote glimlach op mijn mond. Voor 25 cent hoefde ik ook absoluut niet na te denken. Echt leuk dat ik complimenten krijg over deze sjaal. Terwijl mijn andere sjaals gewoon van bijvoorbeeld de H&M of van Pieces zijn. Ik hoop jullie op een idee te hebben gebracht. Een beetje outside the box denken moet af en toe kunnen toch?

Wat vind jij van dit concept?


14 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en mooie sjaal! Ik was daar nooit opgekomen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij valt echt prachtig en het materiaal is zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Voor de stofcombinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahah ik vind dit echt super slim!! Hier zou ik zelf nou nooit op zijn gekomen maar wat staat het ontzettend leuk als sjaal!! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je me volgt! Dankjewel:) Soms moet je eens iets geks uit proberen en dit keer pakte het goed uit X

   Verwijderen