vrijdag 15 november 2013

Echte GUCCI pumps voor 1,50

Hier droom ik al heel lang van. Echte designer items ontdekken en ze dan voor een prikkie mee mogen nemen. Ik blog sinds kort, dus voor de nieuwe lezers onder ons ga ik even vertellen dat ik veel naar kringloopwinkels ga. Hier vind ik vaak inspiratie plus materialen voor mijn DIY's. Daarnaast vind ik soms hele leuke dingen. Dit keer kwam er een grote lading schoenen binnen in veel tassen. Ik vroeg of ik erin mocht kijken en dat mocht. Snel kreeg ik in de gaten dat dit een hele goede lading was. Tijdens het vissen naar schoenen kwamen er leuke en vooral dure merken voorbij, waaronder je raad het al GUCCI! Ik viste een witte pump met gouden studs eruit en mijn hart begon sneller te slaan. Als een gek ging ik ook alle andere zakken door en in een derde zak vond ik gelukkig ook de andere pump. Toen volgde al snel een klein onderzoek, uitgevoerd door mezelf. Het materiaal was overduidelijk van goede kwaliteit (rook naar echt leer), de stiksels waren perfect en ook het logo klopte volledig. Vervolgens keek ik aan de binnenkant en zocht het echtheidsnummer plus de maat. Deze vond ik, geschreven in sierlijke goudkleurige letters. Ik wist 70 procent zeker dat ze echt waren. Maar goed, wat zou de prijs worden en had ik dat ervoor over? Rustig liep ik naar de kassa en toonde de pumps aan de mevrouw die achter de balie stond. De pumps werden amper een blik waardig gekeurd en zonder ze op te tillen of te bekijken riep de mevrouw: "1,50 doen maar?" Ik kon wel een vreugdedansje maken, maar ik moest me inhouden. Inmiddels weet ik welke GUCCI's het zijn, wil je meer details weten? Klik dan even verder.

Allereerst zocht ik op het echtheidsnummer en al snel kwamen er advertenties tevoorschijn via E-bay. Dit zei natuurlijk niks, maar het was wel een begin voor mijn onderzoek. Ik kwam ze tegen in drie kleuren (wit, bruin en zwart). Daarnaast bekeek ik alle prijzen. Als er personen tussen zaten die bij wijze van 30 euro vroegen, dan had ik meteen geweten dat ze nep waren. Dit was niet het geval en was alvast een goed teken! Daarnaast keek ik op websites naar de verkopers en of er reviews over de verkopers bij stonden. Ik kon geen enkele negatieve reactie over de verkopers vinden (alleen vele positieve reacties). Stel dat er bij had gestaan dat iemand een neppe GUCCI tas had ontvangen, dan weet je dat zulk soort verkopers  niet helemaal zuiver zijn. Ook dit was een klein lichtpuntje. Ik zal hier nog even wat foto's van de pumps laten zien:


Toen ik verder ging zoeken op het echtheidsnummer kwam ik een hele leuke afbeelding tegen, namelijk een model met exact dezelfde GUCCI's aan, maar dan in de bruine variant! En toen begon het balletje te rollen. Ik vond de naam van de pumps en de ontwerper (Tom Ford). Toen ik dat eenmaal intikte kwamen mijn GUCCI's vaker tevoorschijn. Dit is de bruine variant:


Dit is de zwarte variant:


Deze foto stond ooit in het tijdschrift Elle.

Zoals ik al zei is de ontwerper Tom Ford. Volgens sommige ebay advertenties was de nieuwprijs oorspronkelijk 1240 dollar. Ik vind de bruine variant persoonlijk niet mooi, de witte en de zwarte variant daarentegen wel. Omdat ik er geen afstand van kan doen verkoop ik ze niet, ze staan nu als decoratie op mijn kapstokje. Misschien dat ik ze naar een bijzondere gelegenheid een keer ga dragen, want ik pas ze! Het enige jammere is dat één pump beschadigd is, zo mist er een gouden stud. Maar hey voor 1,50 hoef ik daar niet over wakker te liggen! De andere pump is volledig intact. Ook de gouden details aan de onderkant van de pumps zijn nog helemaal mooi. Ik hoop nog nog een keer een designer item te scoren, met deze schatjes ben ik alvast heel erg blij! Wat een gelukje. Zo zie je maar weer dat je het heel erg kunt treffen in kringloopwinkels!


19 opmerkingen:

 1. Wat geweldig dat je designerpumps voor €1,50 hebt weten te scoren! Nu ben ik toch wel lichtelijk jaloers, haha! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die mevrouw die ze verkocht moest eens weten dat ze designerpumps voor zich had staan!

   Verwijderen
 2. Superstoer Lisa! Dat kom ik nou nooit tegen in de kringloopwinkel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat geweldig dat je ze slechts voor €1.50 kon scoren! I like that! Want ze zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super grappig! Een item van Tom Ford voor zo'n prijsje.. Daar dromen er veel van! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een successtory! Heel erg leuk en heel veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super tof dat je zulke designer pumps voor zo'n lage prijs hebt weten te scoren! Wie weet wat er nog wel niet meer in die zakken met schoenen lag haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben alle zakken doorgegaan haha;) Maar er kwamen niet meer zulke mooie pumps of schoenen uit. Wel duurdere merken, maar voor mij zat er niks meer bij. Heb echt geluk gehad dat ik er alvast in kon snuffelen!

   Verwijderen
 7. Haha, als die vrouw achter de kassa dat geweten had.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha, ik ga ook altijd naar kringloopwinkels en ze hebben inderdaad geen idee wat ze verkopen, ze kijken gewoon niet naar het merk. Ik vind winkelen in kringloopwinkels heel erg leuk omdat het een soort uitdaging is om iets leuks te vinden tussen vrij veel oudbollige troep.
  Je hebt een leuke blog, ik volg je nu op bloglovin!
  Lifes,

  www.xwiesx.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt leuk om te horen dat meerdere jonge meiden gewoon naar de kringloop gaan. Het is een hele grote uitdaging inderdaad;) Dankjewel!

   Verwijderen
 9. Haha wat cool. Ook grappig dat die vrouw ze geen blik waardig gunde!

  BeantwoordenVerwijderen