zondag 17 november 2013

DIY: make-up (en kwasten) opbergen deel 2

Vorige keer liet ik jullie zien hoe ik mijn nagellak opberg. Mocht je dit artikel willen lezen klik dan hier. Vandaag ga ik laten zien hoe je op een simpele manier make-up en kwasten kunt opbergen. Hiervoor gebruikte ik een schattige videoband van Bambi. Zelf ben ik echt gek op Disney, toen ik in Havo 5 zat ging zelfs mij profielwerkstuk over Walt Disney. Dat terzijde, terug naar de DIY. Kijk je met me mee?




DIY gevuld met kwasten, lipliner, oogpotlood, eyeliner en lipgloss

Wat heb je nodig?

1. een klein beetje geduld.
2. een hoes van een videoband (in kringlopen zijn ze vaak tussen de 0.10/0.50 cent)
3. een leuke stof (of twee)
4. een (stof)schaar
5. lijm
6. een pen of stift
7. evt. liniaal

Stap1: Haal de videoband uit de hoes en maak de hoes schoon. Aan de voorkant zit een papier (met daarop de film), haal deze eruit. Leg het papier op de stof. Maak met een stift of een pen een omtrek om het papier. Knip de omtrek van het papier uit. Dit wordt straks de bekleding (binnenkant) van de gehele hoes.

Stap 2: Bepaal hoe groot het zakje moet worden. Bedenk van te voren welke make-up en/of kwasten je wilt gaan opbergen. Zet aan de achterkant van de stof lijnen (evt. met behulp van een liniaal) en knip de omtrek van het zakje uit.

Stap 3: Pak nu het grote stuk stof en besmeer deze aan de achterkant met lijm. Je kunt ook de gehele binnenkant van de hoes besmeren met lijm. Plak de stof aan de binnenkant van de hoes. Je zult merken dat er plastic obstakels in de weg zitten (op de plek waar de videoband dichtgaat). Om dit op te lossen moet je even knipjes in de stof maken, zodat de stof er netjes naast valt. Daarna druk je de stof ook bij de obstakels goed aan.

Stap 4: Pak nu het kleine stukje stof (het zakje). Doe zowel rechts als links een beetje lijm. Zorg ervoor dat er geen lijm op het middenstuk komt. Voor extra stevigheid kun je eventueel ook een beetje lijm aan de onderkant van het zakje doen. Druk het zakje stevig aan en laat alles goed drogen.

Stap 5: Als je wilt kun je de binnenkant nog versieren. Je kunt er bijvoorbeeld een spiegeltje inplakken. Mocht je de voorkant van de hoes niet mooi vinden kun je het papier eruit halen. Je kunt vervolgens zelf een papier op maat versieren. Wat je ook kunt doen is een stofje ertussen stoppen.

Stap 6: Nu hij klaar is kun je make-up en/of kwasten erin doen.


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Wil je op de hoogte blijven van mijn blog? Volg me dan via Bloglovin.

17 opmerkingen:

  1. Wat creatief! Heel handig lijkt me en leuk gedaan! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet iets wat ik zelf gauw zou gebruiken (logisch want ik gebruik niet eens makeupkwasten haha) maar het is wel erg leuk gedaan! Heel slim bedacht, je moet er maar op komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snap dat je het niet gauw zult gebruiken dan;) Ik maak gewoon ideetjes, kan iedereen zelf kijken of het handig/leuk is of niet. Dankjewel:) !

      Verwijderen
  3. Leuke DIY! Gelukkig zitten mijn kwasten al handig opgeborgen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat is dit een leuke DIY! Een hoesje van een videoband is inderdaad echt super goedkoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super tof idee! Ziet er echt heel leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk idee zeg! En stiekem krijg ik nu zin om Bami te gaan kijken..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een onwijs leuk idee!
    liefs,

    Wies

    www.xwiesx.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen