dinsdag 5 november 2013

DIY: tekening

In mijn eerste diary liet ik deze tekening zien. Daarbij vertelde ik dat dit een hele simpele techniek is.  Omdat ik geen foto's had gemaakt, besloot ik opnieuw zo'n tekening te maken. Het is super simpel, iedereen kan dit. Ik kwam deze DIY tegen op het internet, zonder duidelijke omschrijving en was er nogal sceptisch over. Werkt dat echt? Mijn nieuwsgierigheid overwon, dus ik moest het uitproberen.




Wat heb je nodig?

1. Een plaatje of een afgedrukte foto op papier
2. Een schaar
3. Papier
4. Stickerverwijderaar (ik denk dat aceton ook wel werkt)
5. Wattenstaafje
6. Iets om mee te krassen, bijvoorbeeld een breinaald.
7. Eventueel tape

Stap 1: druk een gewenste foto af op gewoon papier of ga op zoek naar een plaatje in bijvoorbeeld een tijdschrift. Knip de foto of het plaatje uit.

Mijn uitgeknipte plaatje


Stap 2: Leg het plaatje of de afgedrukte foto op z'n kop. Mocht je bang zijn dat het plaatje of de foto verschuift kun je tape gebruiken. Pak vervolgens een wattenstaafje en doop deze in de stickerverwijderaar. Maak de achterkant van de afgedrukte foto of het plaatje nat. Mijn plaatje is een beetje verwarrend, omdat er ook een vrouw op de achterkant stond.

Met een wattenstaafje...

...het plaatje natmaken

Stap 3: Pak nu het door jou gekozen voorwerp om mee te krassen. Ik gebruikte deze keer een breinaald. Je kunt zelf bepalen of je heel precies krast of juist grof. Kras over de achterkant van het plaatje of de foto.

Krassen met een breinaald

Stap 4: Wanneer je volgens jou genoeg gekrast hebt kun je de tape eraf halen. Zoals je ziet gebruikte ik geen tape, in dat geval kun je het plaatje of de afgedrukte foto direct van het papier afhalen. Als het goed is zie je nu een afdruk op het papier staan.

Het eindresultaat

Hoe simpel kan het zijn? Wat vind jij van deze DIY?

12 opmerkingen: