vrijdag 13 december 2013

DIY inspiratie: tasje krijgt vintage look

Al meerdere malen was mijn oog gevallen op een tasje. Als je ongeveer 1 keer in de week naar de kringloop probeert te gaan begin je spullen die niet verkocht worden echt te herkennen. Best handig, want dan zie je heel snel wat er nieuw binnengekomen is en ben je ook zo de winkel door. Anyway, dit tasje hing al behoorlijk lang in de kringloop, maar zelfs voor 0,25 cent wilde niemand hem hebben. Begrijpelijk. Hij was boring!!! Telkens raakte ik hem weer even aan, waarom echt geen idee. Misschien wist ik ergens diep in mijn hart dat dit tasje voor mij bestemd was? Maar goed, steeds liet ik het tasje hangen. Toch kreeg ik medelijden met dit tasje. Ik had hem nu al zo'n 3 keer gezien, dus hij hing er waarschijnlijk al langer dan drie weken. Hoe zou jij het vinden als iedereen aan je voorbij liep, ook al was je nog zo goedkoop en toch wilde niemand je hebben?;) Ineens begon ik het tasje als uitdaging te zien. Ik wilde dit lelijke eendje veranderen in een zwaan. Met behulp van naald en draad ging ik aan de slag.Het valt me trouwens op dat zulk soort tasjes nog best vaak in de kringloop hangen. Ik zag recent (deze DIY maakte ik al een poosje terug) ook zo'n soort tasje hangen. Weliswaar in het zwart met lichtroze/lichtblauw erbij. Deze had geen rondjes, maar dat hoeft ook niet per se. Daarnaast heb ik in een andere kringloopwinkel ook wel eens zoiets gezien. Mocht je er eentje tegenkomen neem hem mee en pimp hem zou ik zeggen! Je moet gewoon door de saaiheid heen kijken. Ze zijn prima als basis en met zulk soort tasjes kun je alle kanten op. Daarnaast zijn ze vaak spotgoedkoop, dus als het mislukt is het geen ramp.

Nou schijnt haken tegenwoordig heel hip te zijn. Zelf heb ik nog nooit iets gehaakt en het is niet mijn ding. Maar je zou ook zo'n soort tasje kunnen haken.


Op deze foto was ik bijna klaar. Het tasje kreeg wat parels van mij. Niet dezelfde parels. Ze hebben verschillende tinten die wel dicht bij elkaar liggen qua kleur. Omdat het tasje van die leuke rondjes aan de voorkant had, vielen de parels er mooi tussendoor dacht ik. Het was even passen en meten. De parels moesten wel op de goede plek genaaid worden. De parelknoopjes zaten trouwens ook bij mijn mega knopenverzameling.

Mocht je dit ook doen raad ik je wel aan om de parels goed vast te maken. Ga dus meer dan 1 keer met de naald door de (parel)knoopjes heen en hecht het aan de achterkant goed vast. Zorg er ook voor dat je de binnenvoering (als die erin zit) niet meepakt, want dan zie je de steken in de binnenvoering zitten of wil het tasje niet meer open. Dat laatste was bij mij het geval, dus ik mocht na de eerste parel direct opnieuw beginnen. 

In het begin wilde ik parels in dezelfde kleur gebruiken, maar ik ben blij dat ik dit niet gedaan heb. Hierdoor creƫer je misschien weer teveel van hetzelfde, dus saaiheid. Soms wordt iets mooier als niet alles hetzelfde is. Met deze verschillende kleurtjes is het tasje dan ook minder voorspelbaar. Ik vind het altijd lastig om te zeggen als ik iets gemaakt heb dat ik het mooi vind, maar ik ben er echt blij mee.


Door deze simpele verandering is het lelijke tasje veranderd in een bijzonder tasje. Hij is precies groot genoeg voor wat geld, wat make-up, een verstuiver en je mobiel. Hij heeft binnenin gewoon een binnenvoering met een rits trouwens. Hij kan ook best veel hebben, want het is van vrij stevig materiaal gemaakt. Het tasje heeft een vrij lang hengsel en ik kan hem dus prima schuin over m'n schouder hangen/dragen. Ik draag het tasje wanneer ik niet zoveel mee neem. Bijvoorbeeld wanneer ik naar een verjaardag ga. (Niet tijdens het uitgaan) Wel houd ik mijn outfit erg rustig, zodat het tasje niet verdwijnt in de drukke printjes. Bij een rustige outfit valt het tasje lekker op en is het een goede eyecatcher. Verder vind ik het leuk dat het hengsel gevlochten is. Ik heb er inmiddels al veel positieve reacties over mogen ontvangen.

Wat vind jij van deze make-over?

11 opmerkingen: