maandag 16 december 2013

Pump DIY 1: ringenhouder

Een poosje terug liet ik jullie tijdens mijn tweedehands kerstoutfit challenge zien dat ik 3 paar pumps gekocht had. Deze pumps wilde ik proberen om te toveren in leuke DIY's. Vandaag heb ik, vind ikzelf, een hele leuke creatie voor jullie. Het gaat hierbij alleen om de paarse pump, vandaar de pijlen. Het voordeel van deze pump is dat het maatje 35 is, dus hij is lekker compact. Ik heb maar 1 paarse pump gebruikt, wat ik met de andere ga doen weet ik nog niet. Als je graag sieraden draagt is deze DIY echt iets voor jou! De titel verklapt al weer een heleboel, enig idee hoe dit eruit gaat zien? Kijk snel verder.


Helaas had ik deze DIY vrij laat klaar. Dus ik moest de foto's weer 's avonds maken. Ze zijn gemaakt met flits. Zonder flits leken ze zwart. Qua paarse kleur leek dit het meest op de echte kleur. Het is nog best een lastige DIY, maar ik ben er heel erg blij mee. Ik vond het de moeite echt waard!

Voor de binnenkant van de pump gebruikte ik een stuk eiermatras. Het maken op maat moet je een beetje gokken. Ik begon met een groot stuk eiermatras. Die knipte ik een beetje in de vorm van de pump. Tussendoor stopte ik het stuk steeds in de pump om te kijken of ik er nog meer af moest knippen. Knip er niet teveel af, want anders blijft het niet klemmen in de pump. Toen de vorm eindelijk goed was kon ik gleuven gaan maken.

Gleuven maken leek minder makkelijk dan gepland. Met een aardappelschilmesje werkte het voor geen meter. Dit raad ik je dan ook niet aan. Met een klein schaartje wilde het iets beter, maar ik was dan wel lang bezig met het maken één gleuf. Uiteindelijk ging het heel makkelijk. Ik gebruikte een oud mes en hield deze in het vuur. Mocht je aan de jonge kant zijn vraag dan een volwassene om je te helpen. Van te voren had ik met een stift streepjes gezet, zodat ik wist waar de gleuven moesten komen. Toen het mes warm genoeg was, wat ook een beetje gokken was, kon ik door de hitte gleuven maken in het stuk eiermatras. Door de hitte smelt het stuk eiermatras op de plek waar je het mes erin steekt weg. Als dit niet gebeurd is het mes nog niet warm genoeg, hou hem dan iets langer in het vuur. Je hoeft niet bang te zijn dat het hele stuk in de fik vliegt ofzo. Het wegsmelten gaat best snel, dus je hoeft het mes maar een paar seconde of minder in het stuk eiermatras te houden. Daarnaast is het ook niet zo dat wanneer je dit doet direct heel het stuk wegsmelt. Als je bang bent om dit te proberen kun je het eerst oefenen met een ander stuk eiermatras. Dan krijg je er feeling mee en weet je hoe je mooie gleuven kunt maken. Mocht je bang zijn voor brand kun je het gewoon buiten op stoeptegels doen desnoods.

Ik heb gekozen voor 11 gleuven. (Dus er passen 11 ringen in) Natuurlijk zullen er ook andere manieren zijn om een ringendisplay te maken. Ik heb het zo gedaan, maar als je een andere manier vind kan dat natuurlijk ook. De pump maakt het erg leuk!

Ik vind deze DIY i-de-aal. Je ziet direct een klein overzicht van je ringenstash of in ieder geval een deel daarvan. Als je net als ik voor een kleine pump kiest kun je hem ook heel makkelijk ergens neerzetten. Hij neemt weinig ruimte in beslag, dus je hebt er weinig last van. Daarnaast is deze DIY lekker vrouwelijk en decoratief. Deze ringenhouder staat bijvoorbeeld erg leuk op je nachtkastje, je bureau of op een plankje. In totaal was ik 1 euro kwijt voor deze ringenhouder. (één paar pumps kostte 2 euro, maar ik heb maar 1 pump gebruikt) En in de garage hadden we nog wat eiermatrassen liggen, dus daar heb ik niks voor betaald.

Wat vinden jullie van mijn ringenhouder?13 opmerkingen:

 1. Echt super leuk gedaan:) Ik ag je blog laten zien aan een vriendin, die vind dit ook leuk denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Echt super origineel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk gedaan, heb weleens eerder zoiets gezien met een pump, ziet er supertof uit! Wel jammer dat de eiermatrass die bruinige kleur heeft, zwart schuim was mooier geweest (maar zwarte eiermatrassen zijn helaas ook niet zo veel te vinden haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel:) Grappig dat je erover begint ik zit te twijfelen om hem zwart te spuiten! Heb wel een zwarte bus staan. Misschien even op een ander stuk kijken of het goed pakt!

   Verwijderen
 4. Wat een superleuk idee! Ik zag net dat ik je helemaal niet volg via Bloglovin, ga ik gelijk even doen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gaaf! Kom je blog net tegen. Na dit artikel weet ik zeker dat ik je ga volgen op bloglovin!

  BeantwoordenVerwijderen