woensdag 18 december 2013

DIY: Je eigen grachtenpand vol make-up!

Ik kwam weer leuke materialen tegen in de kringloop, waaronder dit snijplankje. Dit soort snijplankjes kom ik de laatste tijd veel tegen. Ze zijn zowel nieuw als tweedehands te koop, ideaal voor een DIY dus. Ik betaalde er 1,50 voor, mocht je deze DIY doen kan ik je zeker aanraden om even naar een tweedehands alternatief te kijken. Bespaart een hoop geld;) Naast dat het erg decoratief is, is deze DIY ideaal voor nagellakjes en andere make-up. (Beeldjes of andere kleine dingen erop zetten kan natuurlijk ook) Benieuwd hoe ik dit gedaan heb? Kijk snel verder.


Toen ik dit snijplankje in de kringloop vond dacht ik vrijwel direct aan een grachtenpand. Dit komt door de vorm. Grachtenpanden zijn vaak smal, hoog en hebben soms ook zo'n ronde vorm aan de bovenkant. Zo kwam ik op het idee.


Bij de Tedi discount kocht ik plastic vierkantjes. Deze zijn echt bedoeld om mee te mozaïeken. Mocht je geen Tedi discount in de buurt hebben kun je in andere winkels wel iets soortgelijks vinden. Vaak hebben ze in eurowinkels wel knutselspulletjes, waaronder dit soort dingen. Bij de Tedi Discount hebben ze de stukjes ook in het groen, blauw en bruin geloof ik. Ik ging voor de rood/roze variant.


De prijs weet ik niet exact meer, maar de Tedi discount is een eurowinkel, dus duur kan het nooit geweest zijn. Ik legde deze vierkantjes op het snijplankje en maakte een deur en ramen. Daarna lijmde ik ze één voor één met alleslijm op de plank. Toen zag het er zo uit:


Vervolgens maakte ik plankjes. Ook deze bevestigde ik op het grachtenpandje (inmiddels moeilijk een snijplank te noemen). Ik lijmde ze erop, het plankje lag toen zoals op de foto hierboven. Wel heb ik er flink wat gewicht opgezet, zodat de plankjes stevig aangedrukt werden. Na een dag haalde ik het gewicht (wat boeken etc.) eraf. Bij de deur is het plankje als het ware het stoepje. En bij de ramen zijn de plankjes als het ware de vensterbanken. Dat zag er zo uit:Nadat de plankjes goed vastzaten zette ik er make-up, libello's en een luchtje op. In principe kan je best veel op de plankjes zetten: Mini beautyproducten, nagellakjes, kleine parfumflesjes enzovoorts.. Ben je niet zo van de make-up is dat niet erg, er passen ook beeldjes op bijvoorbeeld. Je kan er eigenlijk vanalles mee verzinnen. Ik moet hem nog ophangen. Het ophangen is super simpel aangezien het snijplankje al een gat heeft. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat vinden jullie van mijn grachtenpandje?


  

22 opmerkingen:

 1. Wat super leuk gedaan! Heel origineel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Je moet er maar op komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superleuk idee! Erg creatief weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent echt goed in het bedenken van dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van een snijplank naar een grachtenpand! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk gemaakt. Niet mijn stijl, maar daarom niet minder creatief!
  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Doe je ook mee? o<8:D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit een ontzettend leuk idee! Echt heel leuk om te maken denk ik ook :D Ik ga het misschien wel een keer doen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gaaf bedacht zeg!! Super creatief!! ^^ Het ziet er ook erg leuk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens een voorwerp pimpen. Heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen