maandag 9 december 2013

Kerst DIY 1: Kerstboompiek decoreren/pimpen

Ik hoop dat de mensen die Sinterklaas vierden een leuke avond hebben gehad! Zelf kreeg ik een paar lieve cadeautjes van de Sint. Waaronder een geurtje van Beyoncé. Nu Sinterklaas voorbij is kan ik me meer op de kerst richten. Ik weet dat sommige mensen in november al de kerstboom optuigen. Erg vroeg! Het eerste kerstkaartje viel eergisteren ook alweer op de mat. Nu Sinterklaas voorbij is sta ik in ieder geval meer open voor leuke kerst DIY's. Dus wat mij betreft gaan we nu echt bezig met de kerst. Vandaag de eerste DIY. Hieronder zie je een foto van een gepimpte kerstboompiek. Ik zal vertellen hoe ik het heb gedaan. Kijk je mee?

In de kringloop kocht ik een hele lelijke piek voor in de kerstboom. Als ik heel eerlijk ben vind ik gouden kerstboompieken sowieso niet zo mooi, maar dat is een kwestie van smaak. De uitdaging werd hierdoor wel groter voor mij. Hoe kon ik hem zo maken dat ook ik hem mooi vond.
Hij kostte trouwens 50 cent, dus als het ging mislukken was het niet zo'n ramp. Het viel me op dat de piek van stevig materiaal gemaakt is. Ik heb deze piek gepimpt met nagellak. De moeilijkheid hiervan is dat je niet teveel moet bewegen met je hand. Sommige lijnen maakte ik vrij dun, wat sowieso al een gedoe is met nagellak. En je moet een klein beetje geduld hebben. Nu de piek af is doet hij me denken aan Oosterse sferen. Dit komt vooral door het kleurgebruik. Vreemd genoeg denk ik bij de piek vooral aan de Fatamorgana in de Efteling, kennen jullie deze attractie? Waarschijnlijk komt dat doordat er ook oosterse sferen terugkomen binnen deze acttractie. Ik ben erg blij met het resultaat! Ik wist ook totaal niet of het goed of slecht uit ging pakken. Gekke ideeën van mij pakken namelijk niet altijd goed uit.


Ik gebruikte ook gouden nagellak. Dan zul je denken, waarom? Hij is toch al goudkleurig? Dat is ie zeker, maar ik vond de gouden kleur niet mooi. Met een andere gouden nagellak eroverheen kreeg de piek een andere gouden tint, die bijna neigt naar het zilver. Sommige delen van de piek hebben nog de oorspronkelijke kleur. Ik vind het wel leuk dat je nog iets terugziet van de oude piek.

Kleuren nagellak die ik gebruikte:
  • Hema nummer 23 (donkerblauw)
  • Max Nail art polish (zwart)
  • Catrice 870 Copper Cabana (koper)
  • Catrice 200 From Dusk To Down (combinatie paars/taupe)
  • Catrice Limeted Edition Revoltaire (goud)
Ik weet niet of de lakjes nog te koop zijn. De laatste sowieso niet, want dat is een limeted edition. De andere twee zijn oude lakjes van Catrice, maar ik heb begrepen dat sommigen terugkeren onder een ander nummer. De zwarte van Max komt van de Action en is denk ik nog te koop. Die zit in een setje van drie kleuren. Die van de Hema is misschien ook nog wel te koop. Natuurlijk kun je ook hele andere kleuren gebruiken!

Het lakje van de Hema vond ik het fijnst om mee te werken. Die pakte in één keer. De andere kleurtjes ook wel, maar dan moest ik er hier en daar wel nog een keer over heen om het mooi egaal dekkend te krijgen. Ik vond het leuk om te doen. Aan het eind kon ik even geen nagellak meer zien, maar het resultaat mag er zijn!
 

Wat vind jij van mijn kerstboompiek?
9 opmerkingen: