dinsdag 3 december 2013

Kringloop gelukje!

Vandaag even iets anders. Voor DIY's heb je natuurlijk materialen nodig, maar dat is soms best duur. Ik had knopen nodig, veel knopen, dus ik ging naar een creatieve winkel. Wat bleek?  Knopen zijn nog best duur! Grote knopen waren in de winkel waar ik kwam 0,50 cent. Als je dan nagaat dat je bijvoorbeeld 30 grote knopen nodig hebt, ben je al 15 euro kwijt. (Daar komen dan nog kosten voor andere materialen bij) Kleine knopen zijn soms alsnog 0.20 cent per stuk. Creatief bezig zijn is zeker een hobby van me, maar ik geef dan liever 15 euro uit aan een mascara dan aan knopen. Maar goed ik had al een heel poosje DIY's met knopen in mijn hoofd, dus ik ging op zoek naar een tweedehands alternatief. Ik probeer 1 keer in 1,5 week tijd naar de kringloop te gaan. En het was eindelijk raak. Ik kocht allerlei potten met knopen voor slechts 3,50. Thuis deed ik ze in een grote emmer. En toen bleken ze nog leuker te zijn dan ik dacht. Mijn moeder zei dat ik wel een knopenwinkeltje kon beginnen haha. Als ik dit nieuw had moeten kopen dan was ik echt veel geld kwijt. Als je al rekent dat duizend knopen x 0,20 cent 200 euro is. Dan ga ik liever even wat leuke dingen scoren bij de Primark hoor! Omdat ik zeer blij ben met mijn knopen maakte ik wat foto's. Ik kreeg niet alle knopen op de foto, bij lange na niet, maar toch een klein overzicht. 
Ik wilde ook een grote knoop fotograferen, maar ik heb niet de mooiste gekozen zie ik al wel! Ik bekeek de foto's pas gisterenavond, dus het was te donker om mooiere knopen te fotograferen. Maar waar het vooral om ging was de grootte. Wat een joekel! Zelf heb ik nog nooit zulke grote knopen gezien. (Ik heb er meerdere en dit is niet de grootste) Misschien droegen ze vroeger grotere knopen??

Het is een heel gevarieerde collectie. Heel fijn, want nu heb ik zowel vintage knopen als moderne knopen. Ik heb de knopen waar ik niks aan heb al weggegooid. Daarnaast kwam ik ook dagboeksleuteltjes, kralen, gespen en andere dingen tegen. Ik moet de draadjes van sommige knopen er nog af peuteren. Ze mogen ook wel even gewassen worden. Maar dat doe ik pas als ik ze gebruik. Binnenkort maar even bij de bouwmarkt kijken voor een grote bak met vakjes. Zo kan ik ze mooi op kleur sorteren.

De eerste DIY is trouwens al gemaakt en komt binnenkort online! 


12 opmerkingen:

 1. Goed gescoord, ik ben benieuwd naar de DIY! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice dat je zoveel knopen hebt kunnen kopen daar! :) Die knoop met het klokje vind ik echt heel leuk ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, zo'n vondst. Ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent. Benieuwd wat je ermee gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De knoop met het klokje is echt geweldig! Benieuwd wat je met deze enorme verzameling gaat doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een hoop knopen. Echt fijn dat je er zoveel hebt kunnen scoren bij de kringloop. Ik ben heel benieuwd naar je DIY.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd wat je er mee gaat doen, leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, dat zijn een hoop knopen! Ben erg benieuwd naar je DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op die 2e foto zie ik echt leuke knopen! Heel tof ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzettend leuk! Wij hadden vroeger thuis ook een hele grote bak met allerlei knopen en ik vond het dan altijd heel leuk om die te sorteren toen ik nog klein was. Die knoop met dat klokje is gaaf zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw wat een mooie vondst, zo zie je maar hoe ontzettend veel je kan besparen door even goed te zoeken bij de kringloop :) de goudkleurige knopen vind ik erg mooi, vooral die met het klokje inderdaad! Gaaf, ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen