zaterdag 7 december 2013

Prachtige foto's van de lucht

Zoals jullie misschien weten houd ik best wel van de natuur. Ik kijk altijd goed om me heen op zoek naar de kleine details. Van blaadjes, tot beestjes. Van bomen tot waterdruppels.Vorige keren liet ik jullie paddenstoelen en regenbogen zien. In het artikeltje over de regenbogen vertelde ik ook dat ik vaak zo snel mogelijk buiten probeer te zijn wanneer ik zie dat de lucht prachtig is. Zo lukt het me soms om een mooie foto te kunnen maken. Helaas heb ik geen goede camera. Hiermee bedoel ik geen spiegelreflex en ook geen goede digitale camera. Toch vind ik het super leuk om foto's te maken en ik ben dan ook druk aan het sparen voor een goede camera. Ik heb nog geen idee wat voor soort camera ik wil, maar het wordt wel een goede investering. Tips over een goede camera zijn altijd welkom! Terug naar de foto's. De lucht is denk ik toch wel één van de dingen waar ik veel op let. Inmiddels is mijn collectie mooie luchtfoto's weer wat gegroeid. Soms is de lucht zo mooi dat ik er stil van word. Alle foto's uit deze sessie zijn gemaakt op Nederlandse bodem. Wil je meer mooie foto's zien? Klik dan even verder.
 
Deze avonden zal ik nooit vergeten. Het leek soms echt alsof de lucht in brand stond. Sommige foto's zijn in de natuur gemaakt, andere heb ik gemaakt op het balkon van mijn ouders. Wat was het onwijs mooi. Op zulk soort momenten baal ik dat ik geen goede camera heb. (Op groot formaat afdrukken is niet mooi, want de foto's zijn van slechte kwaliteit). In het echt was het natuurlijk veel mooier, maar ik hoop jullie toch een kleine impressie te hebben gegeven. Nu kan ik natuurlijk heel veel vertellen, maar de foto's zeggen eigenlijk al genoeg. Ik kan er naar blijven kijken. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de foto's vinden en of jullie ook graag foto's van de natuur maken. Daarnaast zijn tips over een goede camera ook welkom! 

16 opmerkingen:

 1. Wauw! Heel erg mooi en ik weet er ook niet zo veel over te zeggen! Een Canon spiegelreflex met kantelbaar schermpje wil ik zelf heel graag! Ik heb alleen het geld niet.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me iets bij voorstellen;) Goede camera's zijn nou eenmaal prijzig, snif

   Verwijderen
 2. Wauw, hele mooie foto's! Ik kan echt genieten van natuurfoto's! Natuurfoto's maken vind ik ook heel leuk om te maken. Mijn eigen camera is een spiegelreflex van Nikon waar ik echt niet zonder meer kan! Ik wil heel graag de nieuwe camera van Nikon met kantelbaar schermpje en wifi. Mijn moeder en ik hebben beide hele goede ervaringen met Nikon! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke wel type is het? Ga er zeker even naar kijken, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. Mooi! Zeker zonsondergangen kunnen prachtig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een gave foto's! Ik heb er ook eentje uit Kreta, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's! De lucht is gewoon een van de meest fotogenieke dingen op deze aarde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat de foto's anders nog heel mooi zijn geworden! Ik maak zelf ook heel graag foto's van de natuur :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel;) Maar helaas is de kwaliteit te slecht om het op groot formaat af te drukken;)

   Verwijderen
 7. Wauw, wauw, wáuw, echt heel erg mooi! Ik vind het altijd moeilijk om de lucht zoals hij is op de foto te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw je hebt echt prachtige foto's gemaakt

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen