zondag 22 december 2013

DIY: schilderij puzzelstukjes boom

Zelf vind ik het super leuk om schilderijen te maken, maar ik ben geen type die prachtig kan schilderen. Ik hou echt van schilderen en tekenen, maar ik vind mijn eigen werk niet "muurwaardig". Nou zijn er natuurlijk een heleboel soorten schilderijen en hoef je echt niet per se goed te kunnen schilderen om een leuk schilderij te maken. Vandaag wil ik laten zien, dat je met weinig materialen op een simpele manier al een heel leuk schilderij kan maken. Binnen het schilderij maak ik gebruik van puzzelstukjes. Ik zou zeggen kom maar op met al die incomplete puzzels waar net dat ene stukje van mist! Benieuwd waar ik het over heb? Klik even verder.






Wat heb je nodig:

1. canvas doek
2. verf
3. potlood/gum
4. puzzelstukjes
5. alleslijm

Tip: Ik kocht een tweedehands puzzel voor 0,50 cent. Het maakt in dit geval toch niet uit of de puzzel compleet is of niet.


Stap 1: Teken met potlood een boom op het doek. Doe dit zo lichtjes mogelijk. Je kunt zelf kiezen waar de boom komt te staan (links, rechts, midden), doe wat jij mooi vind. Als je tevreden bent over je boom kun je de boom schilderen in de gewenste kleur. Ik koos voor zwart.

Stap 2: Je kunt nu twee dingen doen. Één: je verft de puzzelstukjes niet, maar gebruikt gewoon de voorkant. De voorkanten van de puzzelstukjes zijn natuurlijk al gekleurd. Twee: je beschilderd de achterkant van de puzzelstukjes. Ik koos voor het laatste en draaide de puzzelstukjes om. Ik koos voor wat vrolijke kleurtjes. (een mix van beide varianten is misschien ook mooi) Je kunt hierin heel erg variëren natuurlijk. Ga je voor realistische kleuren of onrealistische kleuren. Kies je voor veel kleuren of weinig. Ga je voor de voorkant of beschilder je de achterkant. Doe wat je leuk vind.

Stap 3: Plak nu de puzzelstukjes op. Zoals je ziet plakte ik ook puzzelstukjes buiten het getekende gedeelte. Ook hier zijn er weer veel mogelijkheden. Maak je een volle boom of juist een kale boom. Plak je dezelfde kleuren bij elkaar of juist niet. Plak je de stukjes scheef of juist keurig recht. Ik noem maar even wat voorbeelden, maar je kunt in principe het schilderij net zo maken als je zelf wilt.

En dan is je boom klaar!

Ik twijfel nog of ik wat puzzelstukjes op de grond wil plakken. Dit zijn dan gevallen blaadjes. Nu is de foto wit op wit. Als je hem op een taupe muur ziet is het wel anders. Helaas ben ik vergeten om ook een foto te maken dat het schilderij op een taupe muur hangt. Ik heb het schilderij expres wit gelaten, maar je kunt eventueel ook de achtergrond beschilderen. Het is nu 21:16 en te donker om nog een mooie foto op een taupe muur te maken. Maar ik denk er nog even over na of ik wat gevallen puzzelstukjes erop ga plakken of niet. Het heeft geen haast. Zo zie je maar dat je met heel weinig materialen al een heel leuk schilderij kunt maken.

Wat vind jij van het schilderij?

16 opmerkingen:

  1. Ideaal voorbeeld, heel erg leuk voor aan de muur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het heel creatief bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee! Ik ben blij dat je bij mij hebt gespamt vandaag ;) dit lijkt me heel leuk voor in een kinderkamer zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je zo snel al reageert :) Ik ben blij dat ik mocht spammen op je blog. Spam zelf alleen wanneer het mag. Vind het altijd zo lastig als mensen zonder pardon hun blog neerzetten in de comments. Dankjewel!

      Verwijderen
  4. Een heel leuk idee met die puzzelstukjes! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een enorm leuk idee :) Misschien dat ik dit ooit nog zelf ga doen, maar helaas hangt op dit moment mijn muur vol haha.

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha een volle muur is voor mij wel herkenbaar. Vind het wel leuk om eens in de zoveel tijd te switchen:)

      Verwijderen
  6. Ik ben helemaal verliefd op je blog! Ik volg je nu op bloglovin! Als je zin hebt mag je terug volgen :) Kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg leuk idee! Ja ik kan zien dat je diy ook erg leuk vindt ! Super leuke posts!
    & je blog is heel leuk vormgegeven!

    x Felicia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, wat een mooie projectjes hier op je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ooh dit ziet er zó superleuk uit, echt heel erg leuk en supercreatief!
    Lijkt me ook erg mooi met allemaal rood en bruintinten, alsof het herfst is!

    BeantwoordenVerwijderen