woensdag 11 december 2013

Shoplog Kringloop Challenge: Kerstoutfit

Graag wilde ik een challenge aangaan, omtrent de kringloopwinkel. Het moest van mezelf wel een beetje passen in de tijd van het jaar, dus al snel zat ik in de kerstsferen. Ik had al 2 DIY's klaarliggen, dus dat kon ook geen challenge worden. Toen bedacht ik iets anders, ik wilde een kerstoutfit samenstellen. Maar.. Je voelt het misschien al aankomen. Ik maakte wel regels. Dit zijn de regels die ik van te voren hanteerde binnen mijn challenge:

1. Het moest onder de 15 euro blijven (de complete outfit)
2. Het mochten alleen tweedehands items zijn.
3. Ik koop geen ondergoed, sokken, panty's, en dergelijke items.
4. Ik koop geen items in slechte conditie. Ook geen items die vies of kapot zijn.
5. Ik ga zonder verwachtingen beginnen aan de challenge. 

Het werd mij al snel duidelijk dat er veel jurkjes binnengekomen waren. Ze waren nog bezig met het ophangen van nieuwe items. Ik was niet de enige jongedame die de rekken doorging en had ik even geluk, dit prachtige exemplaar kwam precies voor mijn neus te hangen.

Foto's zijn s'avonds gemaakt
Ik vind het bovenstuk zo mooi! Vaak vind ik galajurken zo kitscherig worden als ze veel glimmende steentjes bevatten. Bij deze was dat helemaal niet zo! Het is maatje xs. Nou is het zo dat ik tijdens de kerst vooral binnen ben en niet veel buiten zit. Een jasje was in mijn situatie niet nodig. Als ik even buiten ben doe ik gewoon mijn winterjas erover en een sjaal om. 

Natuurlijk had ik wel bijpassend schoeisel nodig. Tjah, leuke schoenen/laarzen in de kringloop scoren kan echt onwijs lastig zijn. Zelf heb ik een vrij lastige tussenmaat, 39,5. Ook heb ik vrij brede voeten. Daarnaast wordt je niet altijd blij van het aanbod. Wat stonden er veel afgetrapte sneakers en laarsjes bij. Er stonden ook best vieze schoenen bij. Sommige pumps durfde ik nog wel aan, maar die waren of te groot of net te klein.

Wel vond ik super schattige pumps voor mijn DIY's. De rode en roze pumps zijn maat 36 en de paarse pumps zijn zelfs maatje 35! How cute? Ze lijken groot op de foto, maar ze zijn echt klein.
Ik vind dit trouwens super leuk als decoratie. Misschien dat ik bijzondere kleine pumps ga sparen voor op mijn kast/kaspstok.


Ik vind de rode het leukst! Maar samen op een rijtje zijn ze nog leuker. Ik kan nog niet verklappen wat de DIY (eventueel meer) inhoud en ik kan ook niet beloven dat dit op korte termijn zal zijn. Ik heb namelijk materialen nodig waar ik niet 1.2.3. aan kom. Daarnaast moet ik mijn ideeën eerst uitwerken. Wel ga ik de merken/de nummers nog even checken. Ze kostten mij 2 euro per paar. Dus in totaal 6 euro.

De eerste foto is met een felle lamp, de tweede gewoon met een normale lamp. Door de lampen lijken ze wel heel glimmend, overdag is dit anders. Maar zo heb je wel een impressie. Ik vind de strik en het riempje wel charmant. De roze zijn echt barbieroze.
Ook op deze foto's lijken ze veel groter. Op de één of andere manier vind ik ze alle drie toch apart. Ik kan het niet goed uitleggen, ik was niet de enige die het tot nu toe vond. Misschien dat de nummers/merken meer duidelijkheid gaan geven. De Paarse pumps zijn nog kleiner, maatje 35. Wel superleuk dat er gewoon pumps te krijgen zijn in maatje 35. Ik heb een lastige maat, maar maatje 35 voor een vrouw lijkt me ook niet alles. De paarse pumps leken op de foto's zwart en met een felle lamp erop werden ze wel heel licht paars. Met de flitser ging het wel goed.


Maar ik had nog steeds geen pumps voor mijn outfit. (Lees: die ik paste) Leuke sieraden kwam ik ook niet tegen, ondanks het grote aanbod. Ik zocht wel nog iets leuks voor in mijn haar. Toen ik het losliet en nog even gewoon de kringloop doorging viel mijn oog op iets dat Serena van Beautylab ook heeft: BaByliss Hot Sticks


Ik wist dat zij hier een filmpje over gemaakt had. Ze had het zelf gekocht op een rommelmarkt. Ook wist ik dat ze hier positief over was, dus voor 1 euro ging het mee. Ik heb het inmiddels geprobeerd en het werkt echt goed! Mocht je nieuwsgierig geworden zijn zou ik zeker even haar duidelijke filmpje opzoeken.

Vervolgens ging ik naar een andere kringloopwinkel. Graag wilde ik nog pumps in mijn maat, een sieraad en een bijpassende clutch. De perfecte pumps kon ik helaas niet vinden. Clutches waren er wel, maar niet in een bijpassende kleur. Wel vond ik een mooi armbandje. Dit was een duurdere kringloop. Deze kostte namelijk 2 euro.


Het is een bijzonder armbandje door de kleur. Hij is zwart met een donkerrode gloed. Om je pols lijkt hij meer zwart, zo 's avonds in het licht zie je die donkerrode kleur wat beter. Het voordeel van tweedehands sieraden is dat als je iets moois koopt, het vaak ook van goede kwaliteit is. Omdat mijn jurk al vrij opzichtig is aan de bovenkant wilde ik geen aanwezige sieraden kopen.

Conclusie Challenge: Op het gebied van jurken was er genoeg te krijgen. Mocht je een tweedehands kerstoutfit willen vinden, begin dan vroeg met zoeken. Geef niet op na 1 keer, maar ga vaker. Je moet het treffen. Al met al ben ik zeer verrast over het jurkje. Ik ben ook blij met de BaByliss Hot Sticks. Op het gebied van sieraden is er ook veel keus in de kringloop. Leuke clutches ben ik niet veel tegengekomen dit keer. Ondanks de tevredenheid is de challenge me niet gelukt, omdat ik met mijn lastige maat niet de juiste schoenen vond. Daarnaast waren sommige schoenen behoorlijk afgetrapt en niet bepaald fris. Toch weet ik zeker als je goed zoekt in de kringloop je een hele leuke outfit kunt scoren.


  Wat vind jij van mijn aankoopjes?


18 opmerkingen:

  1. Wat verkoopt jouw kringloop leuke spullen! Het jurkje is echt leuk en als ik te kleine pumps zie loop ik er gewoon voorbij. ;) Die hot sticks zijn ook echt een goede score! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuke challenge! Dat jurkje vind ik eigenlijk heel erg schattig! :) Hier in de kringloop kan ik helaas ook nooit mooie schoenen vinden, maar dat geeft niks, je hebt leuke andere dingen gevonden!! :) X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Schoenen zijn echt lastig om te vinden, kan me voorstellen dat mensen die er afhankelijk van zijn heel erg blij zijn met een paar goede schoenen. X

      Verwijderen
  3. Hele leuke challenge en wat een gave dingen heb je gevonden! En wauw die prijzen van 'jouw kringloop' zijn echt heel erg mooi, bij mij is alles over het algemeen toch wel wat duurder helaas :P Die pumps zien er echt nog prachtig uit inderdaad, ik zie op de fotos geen draagsporen! Bij mij zou je dit soort pumps er uberhaupt nooit vinden haha, de kledingsectie is helaas niet zo groot hier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan je aanraden om naar kringlopen te gaan in dorpen. In steden zijn de kringlopen vaak duurder. Daarnaast zijn gesorteerde kringlopen ook duurder over het algemeen. Daar zoeken ze ook vaak uit hoeveel iets gekost heeft. Bij de kringlopen waar ik kom is ook niet veel kleding keus, maar als je vaker gaat kun je het echt goed treffen.

      Verwijderen
  4. Wat een leuke challenge! Het is misschien niet helemaal gelukt maar dat komt ook doordat je geen invloed hebt wat er allemaal wordt binnengebracht. Al met al heb je hele leuke spulletjes gekocht! Ik vind de challenge wel gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk!!! Ik ging regelmatig naar de kringloop toen ik in de stad woonde en kwam elke keer wel met iets leuks thuis. Super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar winkel jij?! Mijn god, met die prijzen kocht ik de hele winkel leeg! Zulke schoenen voor twee euro?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha het lijkt wel alsof iedereen nu denkt dat ik naar een kringloop ga vol leuke spulletjes, maar dat is absoluut niet zo! Ik ga juist vaak en naar hele rommelige kringlopen. Soms tref je iets leuk, maar het is niet zo dat ik elke keer met zo'n mooie buit naar huis ga;)

      Verwijderen
  7. Ik vind je jurkje geweldig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nou, dat ziet er echt helemaal top uit!
    groetjes http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow wat een mooie items, bij mijn kringloop is het altijd vol met oude dames spullen die stinken..! Liefs, Savannah
    PS: doe je mee met mijn winactie? zou ik heel erg leuk vinden :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een super leuke challenge! Ik vind dat jurkje heel erg leuk! Schoenen zijn vaak heel erg lastig om te vinden in de kringloop. Je items zijn overigens heel erg leuk die je allemaal hebt gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een toffe challenge voor jezelf! Ik ken een leuke kringloop in het dorp van mijn ouders, en daar is echt vaak veel leuks te vinden.. helaas is het een uur rijden voor mij, dus ik kom er bijna nooit meer! Ik heb daar wel ooit leuke gala(!!)schoenen gevonden voor vijf euro, echt fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke challenge en je bent ook goed geslaagd! Maatje 35? die vind je haast nooit. En dan ook nog zulke leuke schoenen! :)

    BeantwoordenVerwijderen